Beste Inwoners, Beste Leden, Beste Militanten,

AFSCHEID

 

Tot onze grote verwondering, moesten wij op de laatste Gemeenteraad van 13/11 ll. via de Voorzitter( of gaf hij de toelichting als Burgemeester, want meestal weten wij niet in welke rol hij ons nu juist toespreekt) vernemen dat twee van onze mandatarissen , namelijk Ingrid Van Gaver en Ronny Van Dooren, in het vervolg zouden zetelen als “Onafhankelijken”, en, niet meer het  VB  Brecht zouden vertegenwoordigen !

Dan kwam het “politieke aapje” van de CD&V Burgemeester uit zijn mouw, want hij verklaarde ; “ ze zouden in het vervolg mee kiezen met de meerderheid en er is blijkbaar nog meer aan de hand in het VB Brecht” !

Tot op heden mocht noch het Afdelingsbestuur , noch de Fractie van het VB Brecht enige zinnige uitleg krijgen van deze twee “Afvalligen” in verband met de echte reden van hun “uitstap” !

Als vrienden en collega’s,onder elkaar, was het misschien toch logischer en democratischer geweest om de zaak intern uit te praten!

Het heeft niet mogen zijn!  

Als Afdelingsvoorzitter, wens ik hen nog veel”politiek” genot toe met hun nieuwe keuze en wil hen langs deze weg toch” DRINGEND” vragen van volgende tekst (uit het Nieuwsblad van 5/11/08 redactie : Dieter Herregodts) te willen lezen en te herlezen ;

“We leven in een partysysteem. Discussiëren mag, maar je moet je bij de mening van de meerderheid kunnen neerleggen. Wie dit niet kan ,moet zich afvragen of hij wel in de politiek thuishoort .De malaise in de fractie is een weerspiegeling van wat er in het partijbestuur aan de hand is. Het bestuur is rot en de werkgroepen functioneren niet meer. Er wordt alleen ruzie gemaakt. Door deze situatie is niemand nog gemotiveerd en is geen enkele militant nog geïnteresseerd. Ook binnen het partijbestuur rommelt het al een hele tijd. Niet minder dan negen mensen namen al ontslag of moesten ontslag nemen uit het partijbureau “.

Wie onder jullie nu denkt dat dit verhaal over het VB Brecht handelde, die is er aan voor de moeite, want dit artikel ging over “Open oorlog bij CD&V – Gent”!!!

Dus” diep Christelijke” mensen uit de meerderheid van Brecht,slechts één besluit, zoals elke “medaille” heeft ook “leedvermaak” blijkbaar een keerzijde en naar U allen toe een welgemeende opmerking ;  “het is goed in eigen hart te kijken even voor het slapen gaan “!

En, Mijnheer de Burgervader,of is het Voorzitter van de Gemeenteraad, kijk nog even in uw cursus “Kerkelijk Recht “,misschien is het de moeite wel waard het gegeven over ”Naastenliefde” (dit heeft natuurlijk niets met recht te maken ,zeker) toch even terug door te nemen en in dat andere boek het woord ”discriminatie” nog eens opnieuw te ontleden!

Het “Eigen Volk eerst “ principe mag en zal in uw afgelegde, en ,nog af te leggen spoor van beleid zeker niet voorkomen, tenzij het alleen “de uwen uit uw eigen Aerts-paradijs” mag overkomen  .Over dat van die”slapende honden wakker maken “ zou ik als ik U was toch nog maar eens goed nadenken en uw geen rad voor de ogen laten draaien door “overlopers “ van waar en uit welke partij ook, ze nog zullen opduiken !!

 

 

De Voorzitter VB Brecht

Ernest,DOM

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...