BREXIT: een historische dag.

The Brits have the balls the Flemish People lack.

 

 

Of hoe zou je anders verklaren dat een ruime meerderheid van de Belgische bevolking zich al 186jaar lang door de minderheid laat commanderen ?

Terwijl het die Vlaamse meerderheid is die de Franstalige minderheid een jaarlijks weerkerende financiële injectie geeft die het aan die minderheid toelaat haar levensstandaard en status op peil te houden. Wetend dat 1 op 5 kinderen bij die minderheid niet eens weet wat werken is (de ratio is 1 op 4 in Brussel…) omdat zij opgroeien in een gezin waar het inkomen niet uit “werken” komt (1)…  Hoe wil men dat die kinderen ooit “weten” wat werken is ?  Moeten wij, Vlaanderen, dat blijven betalen ?  Is dit de Heilige Koe van de “Solidariteit” ?

Steeds proberen reaktionaire krachten ons bang te maken voor het onbekende: het is België of…..de Chaos. Brexit zal ons duidelijk maken dat er van chaos geen sprake is maar dat alles ordelijk (“O² – de Ordelijke Opdeling”) zal verlopen. We hebben al ingewikkelder juridische varkentjes gewassen.

Dat is het resultaat wanneer politici (zelfs met de beste bedoelingen) proberen om “het volk” de arm om te wringen. Daarmee bedoel ik dat bij het ontstaan van “Europa” bewust gekozen werd om géén juridische exit-procedure te voorzien. Men hoopte zo een onomkeerbaar proces in gang te zetten.  Dat is natuurlijk helemaal in tegenspraak met de idee van een democratie waar het volk beslist en niet een oligarchie van politici in gekapitonneerde luxueuze bureaus. Het is ook volkomen in tegenspraak met street reality. Mensen hebben zich door de eeuwen heen steeds verzet tegen machthebbers die teveel macht verzamelden en teveel controle wilden op hun onderdanen.

Dat moet een waarschuwing zijn aan onze politici: raak niet aan de vrijheid van mensen want dat komt vroeg of laat in uw gezicht (of dat van uw opvolger) terug. You don’t mess with fysics: de pendel komt altijd even ver terug als de initiële uitslag….  Voor politici is het dus kwestie de pendel in het midden te houden en de uitslag beperkt. Dat geldt alle beleidsdomeinen waar de Overheid de vrijheid van mensen probeert in te perken. Een mens wil in de eerste plaats zijn/haar zin doen. Niet wat een “Overheid” wil dat ie doet.

(1) http://www.tijd.be/politiek_economie/belgie_algemeen/Een_op_vijf_Waalse_kinderen_leeft_in_gezin_waarin_niemand_werkt.9774675-4002.art?ckc=1&ts=1465277460

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...