De kakkewalk in de Brugstraat Anno 2008.

 

  

Elke weggebruiker die de Brugstraat aandoet ervaart de slechte staat van het wegdek,de ideale verkeersremmer.Zowel gemeentediensten als politie en vooral de dagdagelijkse weggebruiker ervaart als geen ander deze Romeinse weg in Sint Job.

De bouwvergunningen in deze straat werden als zoete broodjes afgeleverd tijdens de vorige legislatuur en brachten hierdoor nog meer verkeer ter plaatse met alle gevolgen van dien.

Ook de riolering in deze straat met verschillende zwaar beschadigde delen ( cameraonderzoek )

moest het ontgelden, vanwege de toegenomen hoeveelheid van het afvalwater ( meer dan 51 appartementen en woningen die erbij gebouwd werden ).

De ingezakte delen van het wegdek herkent men vooral daar waar de aansluitingen van de nieuwe gebouwen plaatshadden en doet het ergste vermoeden naar de toekomst toe.

Na lang aandringen bij het Gemeentebestuur heeft men eindelijk het licht op groen gezet om in afwachting van de definitieve heraanleg van de Brugstraat met nieuwe riolering over te gaan tot een tijdelijke herstelling.De zijkanten waar nodig worden afgeschraapt en door een nieuwe asfaltlaag vervangen.Dit is zeker geen nieuws heet van de naald maar mag nogmaals aan alle weggebruikers kenbaar gemaakt worden,vooral de inwoners van Sint Job hebben meer dan ooit recht op de huidige stand van zaken.

Het lappendeken van putten en ingezakte delen van het wegdek zorgen vooral voor veel te lang ongemak.De verhoogde verkeersdrempels trekken vooral de aandacht door hun erge verzakking aan de zijkanten.

Kortelings zal men overgaan tot de herstellingswerken die zo nodig zijn aan deze straat.

 

 

 

Christel Van Akeleyen

Gemeenteraadslid

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...