Don’t be bullied – laat u niet zomaar doen.

Thank you, Ireland. Jammer, de kiezer heeft ongelijk.

 

Moedeloosheid en verzuring zijn emoties die onmiskenbaar aanwezig zijn in onze samenleving. Verandert er ooit wel eens iets ?  Wie gelooft die mensen nog ? 

Dank u, Mijnheer Van Miert, omdat u de keuze van de Ieren minimaliseert en voorstelt als een bagatel die we “bij een volgende ronde wel weer zullen rechtzetten.”

Wat u, en vele andere politici met u, eigenlijk zegt is: “verkiezingen zijn er alleen als façade om de burgers de idee te geven dat zij de richting bepalen waar het met deze wereld heen moet.”

Achter die façade staan wij, ervaren politici en verlichte denkers die het véél beter weten. Beter dan het kiesvee, het plebs, te laten beslissen moet je dat aan ons overlaten.

Het plebs heeft “verkeerd” gekozen. Geen nood, na enige tijd en mits de nodige propaganda, draaien ze wel weer bij. En wanneer dat niet zo zou zijn, (dreigen we) hen eruit te gooien. Onderverstaan, we geven ze wat “borrelnootjes” en dan kiezen ze wel eieren voor hun geld. 

En zo verandert er niets en blijven de Van Mierten, Verhofstadts, en Di Rupo’s van deze wereld hun ding doen. Panem et circenses, brood en spelen: de techniek is gedurende al die tijd uitgetest en beproefd. 

De kiezer heeft dus niet altijd gelijk. “Kiezers aller landen, verenigt u” en laat dit niet gebeuren. Onderga dit niet lijdzaam maar geef een signaal dat u ernstig genomen wil worden. 

Toen onze fractie enige tijd geleden in volle GemeenteRaad geconfronteerd werd met een nieuwe en onverwachte situatie, wist ik het als fractieleider even niet meer.

We hebben ter plekke, voor de ogen van onze verbouwereerde collega’s van de andere partijen, een stemming onder de fractieleden georganiseerd om tot een besluit te komen. Op 30seconden was de klus geklaard en onze interne democratie had haar werk gedaan. Zo moeilijk is dat, democratisch zijn. Ik wil het de andere partijen nog zien doen.

Vlaams Belang geen democratische partij ?  Haha, wat een giller. In de Brechtse GemeenteRaad alleszins is Vlaams Belang de enige democratische partij.

Patrick Van Assche
Fractieleider

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...