In een klein stationnetje…….

    

Via krantenberichten over het station/ stopplaats Noorderkempen te Brecht worden de inwoners van Brecht zoet en de mythe hierover levendig gehouden.

De krantenartikels ( GVA 2007 ) liegen er niet om:

2007: het jaar van de trein.

Stopplaats klaar trein nog niet.

Halte Noorderkempen moet volwaardig station worden.

Treindienst naar Brecht loopt forse vertraging op.

Ook winkels in station Noorderkempen.

In de krant ( GVA van 10/3/2007 ) kondigde de Minister van Financiën en Ruimtelijke Ordening ( VLD) een grootscheepse stationsontwikkeling aan.

Precies een jaar later we schrijven april 2008 staan we nog altijd even ver.

De stopplaats Noorderkempen met een spoorinfrastructuur van 780 miljoen € doet de modale Brechtenaar wel even huiveren over de duizelingwekkende bedragen die er reeds neergeteld werden.Op zaterdag 19 januari 2008 hebben actievoerders van het ACV en ACW  Noord en Kempen symbolisch maar tevergeefs op de trein gewacht.

De bestelde loco’s en treinstellen moeten beantwoorden aan de modernste veiligheidssystemen.Daar wringt nu precies het schoentje.De NMBS heeft ondertussen beslist in afwachting andere loco’s te huren en in te zetten.Het Europees beveiligingssysteem moet nog worden ingebouwd .Daarna volgen tests op de Betuweroute en de homologatie door Nederland en Infrabel,de beheerder van het Belgische spoorwegnet.Ondertussen ontbreekt nog een stationsgebouw maar zal in afwachting door twee ingerichte containers vervangen worden.Ze worden binnenkort geplaatst. (GVA 7/3/2008).

Langzaam maar zeker gaat de interesse van de bevolking over het toekomstig station/stopplaats Noorderkempen de mist in.Alleen de vaste reporter van dienst houdt de gedachte levendig dat er misschien einde 2008 de langverwachte trein over het grondgebied Brecht zal rijden.

 

 

Christel Van Akeleyen

Gemeenteraadslid.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...