Manifestatie station op zaterdag 15Feb2014 om 11.45Hr

Manifestatie aan het treinstation in Brecht: nu zaterdag 15 februari om 11.45Hr.

 

VB Brecht steunt de actie die door de “Liga ter Ontsluiting van de Noorderkempen” op het getouw werd gezet.

De manier waarop de spoorwegmaatschappij de hele regio -met een potentieel van vele tienduizenden reizigers- behandelt, is schandelijk. De NMBS is een instelling die een dienst van openbaar nut aanbiedt. Wanneer we de dagelijkse file-ellende op de E19, van voor Brecht tot na de ring in Antwerpen, in aanmerking nemen, beantwoordt deze dienst van openbaar nut aan niet minder dan een noodzaak. Toch doet de spoorwegmaatschappij niet anders dan de dienst en de bijhorende service afbouwen: minder treinen, geen stationsgebouw, loketten sluiten, parking betalend maken,….

Terwijl de voorwaarden om deze HST-lijn (één van de paradepaardjes van de NMBS) te mogen leggen, net het aanbieden van een binnenlandse treindienst is. Wil de NMBS deze binnenlandse treindienst in stilte “doodknijpen” om zo onder de voorwaarden van de bouwvergunning uit te komen ?


De kost die Infrabel (de infrastructuur-afdeling van de NMBS) per treinkilometer aanrekent aan NMBS Mobility (de NMBS-afdeling die de treinen laat rijden) ligt op onze lijn dubbel zo hoog als op de andere lijnen in dit land. Dat argument gebruikt de NMBS om de rendabiliteit van ‘onze’ lijn in vraag te stellen en dientengevolge de dienstverlening en service af te bouwen.

Dat is een ongeldig argument. Immers, de reiziger kent juridisch alleen “de spoorweg”, ttz, de NMBS. Het zal hem worst wezen hoe de interne facturatie binnen de spoorwegmaatschappij verloopt en het is onaanvaardbaar dat de NMBS haar interne problemen afwentelt op de reiziger, ook wel eens “cliënt” genoemd.

De enige manier om indruk te maken op dat clubje Brusselse cijferaars is massale “volksopstand” en ruime persaandacht. Toegegeven, dat is een “machtsargument”, maar zo wordt het spel nu eenmaal gespeeld.

 

VB Brecht eist:

  • Een klokvaste verbinding met een frequentie van 60 minuten en 30 minuten tijdens de spitsuren;
  • Rechtstreekse verbindingen met Brussel en Breda;
  • Marktonderzoek naar toeristische treinen naar Kust en Ardennen;
  • Laatavondtreinen in het WE;
  • Een adequaat stationsgebouw met loketten en commerciële stationsomgeving;
  • Wifi;
  • Uitbreiding van de gratis parking;
  • Dat het station genoemd wordt naar de plaats waar het ligt. “Noorderkempen” biedt geen enkele méérwaarde en schept enkel verwarring als de reiziger die geen “local” is al weet waar “Noorderkempen” ligt. Want dat staat op geen enkele kaart. Zelfs niet op de kaarten die de NMBS zelf op haar site gebruikt.

 

 

DAAROM: uw massale aanwezigheid op deze manifestatie zou zeer nuttig zijn. Alvast dank.

 

In bijlage de originele oproep (lichtjes aangepast).

U kan uw aanwezigheid vooraf bevestigen via volgende link http://survey.falendefyra.be/ (Dat is handig voor de organisatoren).

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...