NMBS bouwt dienstverlening station Brecht af.

Vanaf Nieuwjaar is het loket van “ons” station niet meer open in de namiddag, noch tijdens weekends.

We weten dat de klok bij de NMBS op besparen staat maar, dit komt de dienstverlening helemaal niet ten goede.

Brecht is geen “stationneke” waar per dag 100 reizigers langslopen. De statistieken wijzen uit dat lijn Brecht-Antwerpen tot de succesvolste van België behoort.
Na het afschaffen van treinen doorheen de dag -“klokvast” kan de lijn niet meer genoemd worden- en het onbereikbaar maken van een hele regio (dat was toch de bedoeling van het station “Noorderkempen”) na half negen ’s avonds, wordt nu ook het loket gepluimd.
Heeft de nieuwe district-manager van CD&V-signatuur hier misschien iets mee te maken ?

Dat Infrabel de lijn Brecht-Antwerpen voor NMBS Mobility zowat dubbel zo duur maakt als andere lijnen, is niet het probleem van de reiziger en mag niet op hem afgewenteld worden.

Vlaams Belang Brecht vindt dat het nu welletjes geweest is met de afbouw van het binnenlands reizigersverkeer op een lijn die bijzonder succesvol is.
De HST-lijn, waar NMBS wél veel winst aan opstrijkt en die een paradepaardje is, kon en mocht er maar komen op voorwaarde dat deze sporen ook de binnenlandse spoorontsluiting zou bevorderen. Dat men deze binnenlandse dienstverlening afbouwt, nu “de buit binnen is”, kunnen wij niet accepteren.

Of het Brechtse Gemeentebestuur hier evenveel belang aan hecht, kan betwijfeld worden. Immers, de VB-fractie liet op de gemeenteraad van 12 december 2013 een motie agenderen om de NMBS te verzoeken de afgeschafte treinen terug in te leggen, Groene Schepen Torfs wrong zich daarbij in de meest exotische bochten om onze motie toch maar niet positief te moeten adviseren.
U weet inmiddels waarom: Groen verbiedt haar mandatarissen formeel om voorstellen van Vlaams Belang te steunen en de groene mandatarissen worden verplicht dat schriftelijk te bevestigen.

Als dat geen vorm van infantiele discriminatie is. Groen schijnt er helemaal niet mee te zitten dat de Noorderkempense treinreiziger daarvan het slachtoffer is.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...