Postkantoor Sint-Job sluit op 23Jun08

UPDATE 16Dec08

De sluitingsdatum van het postkantoor Sint-Job-in-‘t-Goor, Brugstraat 117 is nu vastgesteld op 23 februari 2009.
Het vervangend PostPunt werd ondergebracht in dagbladhandel ’t Gazetje, Handelslei 14 en is operationeel sinds 16 december 2008.

Inwoners uit Sint-Job zullen zowat 15Km (heen- en weer) moeten afleggen naar het dichtstbijzijnd postkantoor, tevens filiaal van de bank van De Post.


UPDATE 23Jun08

Niettegenstaande De Post de sluiting van het Postkantoor aankondigde bleek deze informatie onjuist. De woordvoerster van de AD Delhaize (ex-Cash&Fresh) liet ons weten dat er géén Postpunt komt in deze zaak.
Waar en wanneer het Postpunt er dan wel komt en wanneer het Postkantoor te St-Job zal sluiten, wist ook De Post ons niet mee te delen.
Zie de foto voor het laatste bericht van De Post.

Postkantoor St-Job in ’t Goor sluit op 23 juni 08
.
 

Dat het Postkantoor te St Job zijn deuren sluit, staat vast. Wat nog niet vaststond, is de exacte datum van sluiting.

Omdat we dit in het alledaagse leven toch een redelijk belangrijk dossier vinden zijn we achter de informatie aan gegaan. Dat heeft enkele mails en enkele brieven gekost maar we zijn blij u het antwoord van De Post te kunnen meedelen:

“Wat betreft het kantoor St Job in’t Goor kan ik u melden dat de sluiting weliswaar is aangekondigd maar dat er nog geen precieze datum is vastgelegd. Reden hiervoor is het feit dat er nog altijd geen partner is geselecteerd. Zoals u weet willen we immers eerst een operationeel PostPunt vooraleer te sluiten. De selectieprocedure wordt verder gezet.

De dienstverlening is in alle PostPunten dezelfde: frankeringsadvies, verkoop van postzegels, afgifte van gewone zendingen, afgifte en ophaling van aangetekende zendingen en pakjes, betalingen tot € 300 (formulier met gestructureerde mededeling) en deponeren van overschrijvingen Bank vd Post in blauwe brievenbussen.

Over openingsuren en openingsdata kan uiteraard nog niets worden meegedeeld aangezien de uitbater nog niet is gekend.”

Belangrijk is dat De Post haar Postkantoor NIET sluit vooraleer het Postpunt operationeel is. U zal dus niet plots zonder postdiensten vallen.


Op 21 april laat De Post weten dat de sluiting van het kantoor voorzien wordt voor 23 juni e.k. Het PostPunt wordt ondergebracht in de AD Delhaize. Een precieze openingsdatum is er nog niet maar alleszins voor 23/06.
Patrick Van Assche
Fractieleider.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...