Succesvolle acties op de markt in St Job en in St Lenaarts.

Vlaams geld in Vlaamse handen.

Terwijl Christ’l, onze Voorzitter a.i., van enkele dagen welverdiende rust geniet, trokken Marianne en Patrick op donderdag 26Feb, in gezelschap van Vlaams Parlementslid Marijke Dillen, naar de markt in St Lenaarts.

We namen enkele dozen met, de u intussen bekende, spaarvarkens mee om de hoofdlijnen van het Vlaams Belang verkiezingsprogramma in de verf te zetten: “Vlaams geld in Vlaamse handen.”

Het was zo’n overrompelend succes dat we inderhaast enkele honderden varkentjes moesten gaan bijhalen, tot groot jolijt van onze regiosecretaris die nu zich nu terug kan omdraaien in zijn kantoor. Hartelijk dank Sint Lenaarts en Sint Job !

Toevallig (of niet ?) lees ik vandaag in de krant dat CD&V, jaja uitgerekend de dames/heren van de 5 minuten politieke moed, “de communautaire druk rond BHV opnieuw gaat opvoeren.”

Om wat te doen ? Weer vechtend met de Franstaligen over de straatstenen te rollen ?

Wie wint daar wat bij ?

Aan de Franstaligen moet éénmaal gezegd worden dat zij in Vlaanderen (waartoe BHV behoort) niets te beslissen of te eisen hebben. En verder werkt het Vlaams Parlement het dossier af zoals dat in een democratie gaat: met een stemming. Dossier gesloten. Daar hoeft geen spierballengerol aan te pas te komen: voorrang aan efficiëntie.
Het statuut van Brussel ?  Daar probeert men Vlaanderen mee af te dreigen: “jullie zullen Brussel verliezen”. Nee hoor.  Simpel, als Bxl de pretentie heeft hoofdstad te willen zijn van een twee- (drie)talig land, kan Brussel niet anders dan twee- (drie)talig zijn. Zelfs dat is een toegeving aan de Franstaligen: de verhouding is 60 – 40.
Er is maar één partij die dat hard wil maken en die dat hard kan maken: Vlaams Belang. Omdat VB niet gebonden is aan allerlei “evenwichten”, omdat VB de wil heeft en omdat VB de mogelijkheden heeft.
Op die manier kunnen we een breuk maken met het verleden van sjacheren en marchanderen om tenslotte Ministers te betalen die gedurende twee jaar nog geen éne moer ‘bestuurd’ hebben.

Change ? Yes, WE can. Vlaams Belang kan het, de over elkaars voeten struikelende zelfbenoemde dictacraten, hebben op twee jaar tijd bewezen dat zij het alvast niet konden.

Patrick Van Assche
Fractieleider.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...