Zoek de verschillen in het paradijs

GvA 06/06 Twee blote borsten splitsen fuifzaal in Brecht

Om de jeugd wat vroeger naar hun tent te lokken, voorzien de organisatoren van een fuif vanavond in Brecht in topless bediening. De gemeente kon er niet mee lachen, en als compromis gaat de zaal nu in twee: een stuk met en zonder borsten.

In een grote feesttent in de Brechtse Hoekstraat organiseert Rock Tribute voor de vierde maal twee evenementen voor een 700-tal fuifnummers. Vrijdagavond speelden covergroepen van Kiss, Bon Jovi en Nirvana, en vanavond (zaterdag) om half negen gaan de tentzeilen open voor Saturday Night Fever, een disco-avond met muziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig.

“Om het volk wat vroeger naar de tent te lokken, hebben we van negen tot elf uur in topless bediening voorzien”, zegt organisator Nico De Pooter. “Dat stond op de affiche die her en der in Brecht hing. Maar dinsdag ontvingen we een brief van de gemeente waarin die stelde dat dit niet kon voor -18-jarigen.”

“Als compromis gaan we nu identiteitscontroles houden, twee kleuren polsbandjes uitdelen, én de toog verdelen in twee stukken, met en zonder topless bediening. Daar kon de politie mee leven. Die controleert zelf ook. Het gaat overigens maar om één meisje, uit Mol.”“Het aardse paradijs met de zondeval van Adam en Eva” hangt in het Mauritshuis in Den Haag. Het werd rond 1615 geschilderd door Pieter-Paul Rubens en Jan Breughel de Oude.

Maar, luidens onze Burgemeester, is dat geen kunst. Immers, het is zijn overtuiging dat VB Brecht tegen kunst is.
VB Brecht is helemaal niet tegen kunst. VB Brecht is tegen de, naar onze mening, verkeerde aanwending van financiële middelen.

Patrick Van Assche
Fractieleider

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...